mymachine4.jpg

Barnas ideer bringes til live

(Foto fra mymachine.no)

Tilbake til Nyheter

Barnas ideer kommer til live

Forfatter: Glencore Nikkelverk | Dato: 27/07/2020

I MyMachine samarbeider barn og unge fra tre utdanningsnivåer om å bygge drømmemaskiner. Målet er å fremme kreativitet og at barn skal få oppleve å være kreative ideskapere, innovatører og entreprenører. Universitetsstudenter leder prosessen fra start til slutt. Men gjennom hele prosessen er det barneskoleelever som skaper og tar avgjørelser i realiseringen av deres egen drømmemaskin.

Vi gjør det mulig å tenke nytt om morgendagens utdanning - og bidrar til at kreative og tekniske fag bygger en tettere bro til fordel for arbeidslivet. Gjennom vårt samarbeid med Universitetet i Agder og MyMachine, stiller vi med støtte og mentorer for å hjelpe til med å realisere de ulike ideene som barna finner opp. I løpet av ett semester går prosessen fra ide til ferdig produkt som til slutt blir stilt ut.

I år vil utstillingen foregå i Vestre Strandgate for å møte smittevernbehovene. Ulike grupper inviteres inn til å se og vi er sikre på at også dette blir en fest som vanlig. I tillegg vil maskinene stilles ut på forskningsdagene til UiA.

Dette året har blant annet maskinen Robbe blitt bygget, en maskin som man spinner for å få forslag til ting å gjøre når man kjeder seg. Det har også blitt bygget en robotkeeper og en regnbue-massasjemaskin. For nyheter om prosjektene og for å lære mer om MyMachine, ta en titt her

MyMachine fortsetter videre til høsten med et nytt kull. Med et nytt semester, betyr det også muligheten for mer mentorering fra våre ansatte på nikkelverket. Foruten mentorkompetanse, bidrar vi også med finansiering og erfaringsutveksling i prosjektutvikling.